כדי להקליט קטע קול כגון: קריינות, שירה לשיר בהפתעה, קריינות לטלפון, ג'ינגלים ופרומואים לרדיו ולטלויזיה ומוזיקה, צריך לדעת באיזו עוצמה ואיך לבצע את ההקלטה. בדרך כלל עדיך שטכנאי מקצועי ומיומן יבצע את ההקלטה כדי להגיע לתוצאות מקסימליות. בכל מקרה, צריך להתייחס בכל הרצינות לעוצמת וגובה ההקלטה.

הפרמטר המרכזי הוא כאמור עוצמת ההקלטה (שנמדדת בדציבלים=(db, ישנם סוגים רבים של דציבלים, בהקלטה למיקסר דיגיטלי יחידת עוצמת ההקלטה היא – dbu.

שעוני ה-VU – (level למדידת עוצמת ההקלטה) נוסדו כתקן בשנת 1939, תקן זה תוכנן כך שהסרט המגנטי עליו מוקלט האות האנלוגי יוכל להכיל בתוכו עוד 10db של אינפורמציה לפני הכניסה לרוויה. VU מתייחס לעוצמת הקלטה ממוצעת ולא למדידת עוצמת פסגה רגעית (peak).

חשוב לדעת – הקלטה של קטע קול בעוצמה נמוכה מעלה את רעש העבודה, והקלטה בעוצמה חזקה עלולה לפגום בצליל וליצור עיוותי דיסטורשין או חוסר מידע. הרעיון העיקרי מאחורי הקלטה נכונה הוא לשמור על מקור הקול (sound) כמה שיותר קרוב למקור. לכן חשוב מאוד להקליט קריינות מקצועית או קטע דיבוב לכל מטרה רק על ידי איש מקצוע מיומן.

שעוני עוצמת הקלטה דיגיטלים מטפלים באות (signal) בשני אופנים. האחד מתייחס לעוצמת פסגה רגעית ((peak והשני מתייחס לעוצמת הקלטה ממוצעת (average), ישנם בימנו גם שעונים דיגטלים היודעים לטפל בשני האופנים יחד.

בעבודה עם שעונים דיגטלים צריך לבדוק את שיטת המדידה של השעונים. אוזן הטכנאי רגישה לעוצמות ממוצעות ולא רגעיות, לכן צריך להיות זהירים וקשובים ולא להתבלבל.

דילוג לתוכן